It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Chociaż w naszym New Years Resolution Sale możecie powiększyć swoją bibliotekę gier o niesamowite tytuły z promocjami dochodzącymi do -90%, dobrze byłoby także posiadać dobry gamingowy sprzęt, który jeszcze bardziej pozwoli się nimi nacieszyć.

Mamy na to pomysł! Czas na drugi etap naszego konkursu GOG x Huzaro, gdzie możecie zgarnąć świetny gamingowy ekwipunek:

Zestaw Force 4.7 camo + rocket 4.0 + shot 3.0 oraz pakiet gier GOG
Myszka Gamingowa Huzaro Shot 3.0 + pakiet gier od GOG
Podkładka gamingowa Huzaro Pixel 3.0 XL + pakiet gier od GOG

Aby tego dokonać musicie jedynie odpowiedzieć nam na to pytanie: Jakim graczem chcesz być w 2023? A my nagrodzimy 3 najlepsze prace!

Odpowiedzi możecie zostawić tutaj, oraz pod naszym konkursowym postem na Facebook’u. Czekamy na nie do 15.01.2023. do północy! Regulamin znajdziecie natomiast w pierwszym komentarzu na Forum. Powodzenia!
Post edited January 12, 2023 by sysia_GOG
REGULAMIN KONKURSU GOGxHUZARO

1. Organizator GOG Sp. z o.o., ul. Jagiellońska 74, 03-301 Warszawa, Polska (dalej zwany „Organizatorem”).

2. Opis konkursu. Do konkursu można przystąpić, kreatywnie odpowiadając na następujące wyzwanie: "Jakim graczem chcesz być w 2023 roku?” w komentarzu pod postem na Facebooku, lub w odpowiedzi na post na naszym forum.
Zgłoszenie powinno zostać złożone w formie tekstu dodanego w komentarzach pod postem zawierającym ogłoszenie konkursu na profilu GOG.COM w serwisie Facebook, lub w odpowiedzi na post konkursowy na forum GOG.COM. Wybierzemy 3 najciekawsze zgłoszenia i przyznamy za nie nagrody.

3. Nagroda.
1 miesjce - Zestaw Force 4.7 camo + rocket 4.0 + shot 3.0 oraz pakiet gier od GOG
2 miesjce - Myszka Gamingowa Huzaro Shot 3.0 + pakiet gier od GOG
3 miejsce - Podkładka gamingowa Huzaro Pixel 3.0 XL + pakiet gier od GOG

Nagrody są ufundowane przez Meester Group Sp. z o.o. z siedziba w Poznaniu ul. Wagrowska 2, 61-369 , NIP 7822769523, REGON 368932069;

4. Czas trwania i zakończenie konkursu. Konkurs rozpoczyna się dnia 09.01.2023 o godzinie 14:00 i trwa do dnia 15.01.2023, do godziny 23:59 CET włącznie („Data Zakończenia”). Wszystkie zgłoszenia do konkursu są ważne wyłącznie jeżeli zostały odebrane przez Organizatora do końca dnia w Dacie Zakończenia. Organizator nie przyjmuje odpowiedzialności za nieczytelne, niekompletne, zagubione lub spóźnione zgłoszenia.

5. Możliwość uczestnictwa. Aby wziąć udział w konkursie, w chwili zgłoszenia uczestnik musi mieć ukończone 18 lat. Nie ma konieczności dokonywania zakupu. Uczestnik powinien zgłosić się do konkursu osobiście. Uczestnik ma obowiązek przestrzegać przepisów prawa obowiązujących w regionie, z którego zgłasza się do konkursu. Jeżeli przepisy prawa zabraniają uczestnictwa w konkursie lub je ograniczają, uczestnik ma obowiązek postępować zgodnie z takimi przepisami i nie może uczestniczyć w konkursie.

6. Wymagania dodatkowe. Uczestnik potwierdza, że wszystkie informacje dostarczone do nas w związku z niniejszym konkursem są i będą pełne i dokładne. Uczestnik zobowiązuje się, że jego zgłoszenie nie będzie zawierało treści, (i) które są lub w uzasadniony sposób mogą zostać uznane za szkodliwe, nękające, zniesławiające, oszczercze, obsceniczne lub naruszające prywatność innej osoby, lub (ii) których uczestnik nie może zgodnie z prawem ujawniać (w tym materiały naruszające prawa innych osób).

7. Warunki otrzymania nagrody. Nagrody nie podlegają negocjacji, wymianie, przeniesieniu ani zastąpieniu wypłatą gotówki. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w formie odpowiedzi w wątku konkursowym na forum w ciągu maksymalnie 7 dni roboczych od Daty Zakończenia (niezależnie od tego czy wysłali swoje zgłoszenie na forum, czy pod postem na Facebooku). Zwycięzcy biorący udział w konkursie poprzez zgłoszenie na forum GOG, otrzymają nagrodę za pomocą wiadomości prywatnej na GOG.COM. W przypadku gdy zwycięzca wysłał swoje zgłoszenie pod postem konkursowym na Facebooku - zwycięzcy zostaną również oznaczeni w komentarzu pod postem z prośbą o samodzielne wysłanie do nas wiadomości prywatnej na Facebooku. Kod na pakiet gier będzie ważny do użycia przez miesiąc od momentu wysłania nagrody. Aby odebrać nagrodę, musisz posiadać bezpłatne konto GOG i zaakceptować Umowę Użytkownika GOG oraz podać niezbędne dane do przekazania nagrody fizycznej. Jeżeli zwycięzca nie skontaktuje się z Organizatorem w terminie, nie dostarczy wymaganych danych lub odmówi przyjęcia Nagrody, Organizator zachowuje prawo do przekazania takiej Nagrody innemu Uczestnikowi lub nieprzyznania danej Nagrody żadnej z osób.

8. Wykluczeni uczestnicy i zgłoszenia. Pracownicy Organizatora, podmioty zależne lub holdingi Organizatora, agenci, dostawcy i inne podmioty mające powiązania biznesowe z konkursem, a także członkowie ich rodzin i gospodarstw domowych. Organizator nie przyjmuje zgłoszeń: tworzonych automatycznie przez komputer, bota, skrypt lub inną technologię, tworzonych zbiorowo, fałszywych, podrobionych lub nieuczciwych, złożonych w imieniu innej osoby, dzięki hakowaniu, oszustwu lub fałszerstwu, rasistowskich, ksenofobicznych, seksistowskich, zniesławiających lub w inny sposób obraźliwych, niezgodnych z prawem lub niedopuszczalnych w opinii Organizatora, lub też niezgodnych z niniejszymi postanowieniami.

9. Wybór zwycięzców. Zwycięzców wybiera panel sędziowski na podstawie kreatywności, oryginalności i jakości prac. Decyzja panelu sędziowskiego jest ostateczna.

10. Własność zgłoszeń konkursowych i prawa własności intelektualnej. Organizatorowi nie przysługują żadne prawa własności do zgłoszeń konkursowych. Składając swoje zgłoszenie, uczestnik przyznaje Organizatorowi niewyłączne, międzynarodowe, bezpłatne i nieodwołalne prawo do wykorzystania, wyświetlania, publikowania, transmitowania, kopiowania, edytowania, zmieniania, przechowania, zmiany formatu i sublicencjonowania zgłoszenia konkursowego oraz towarzyszących mu materiałów dla celów marketingowych i innych celów komercyjnych.

11. Ochrona danych. Przystępując do konkursu, uczestnik przyjmuje do wiadomości, że dane osobowe dostarczone przez niego w ramach zgłoszenia konkursowego będą wykorzystywane i przechowywane przez GOG Sp. z o.o. z siedzibą w Polsce (ul. Jagiellońska 74, 03-301 Warszawa). Wykorzystamy takie dane wyłącznie w celu zarządzania konkursem, tzn. kontaktowania się z uczestnikiem, oceny zgłoszeń, przyznania i dostarczenia nagród, ogłoszenia wyników oraz w celu wypełnienia ewentualnych wymogów prawnych i podatkowych. Nie sprzedajemy ani nie przekazujemy danych osobowych uczestników osobom trzecim. Podanie danych osobowych ma charakter dobrowolny, ale jest niezbędne do uczestnictwa w konkursie. Szanujemy prawo uczestników do prywatności, tzn. prawo dostępu, poprawiania i usuwania danych osobowych, a także prawo ograniczenia ich przetwarzania do określonych operacji. Uczestnik może również zlecić nam przeniesienie swoich danych lub całkowite zaprzestanie ich przetwarzania. Więcej informacji można znaleźć w Polityce Prywatności GOG.

12. Podatek. Jeżeli wymagają tego obowiązujące przepisy prawa, do nagród może zostać dołączona kwota równa podatkowi od danej nagrody w formie pieniężnej. W takim przypadku nagroda pieniężna zostanie odliczona, a należny podatek zostanie opłacony zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. W niektórych przypadkach zwycięzca może być zobowiązany do zapłacenia podatku od nagrody zgodnie z lokalnymi przepisami prawa w kraju zamieszkania. Organizator nie zapewnia w tym zakresie żadnej pomocy.

13. Ograniczenie odpowiedzialności. W zakresie dopuszczalnym przez prawo, Organizator, jego pośrednicy i dystrybutorzy w żadnych okolicznościach nie ponoszą odpowiedzialności za żadne straty, szkody, uszkodzenia ciała lub śmierć zwycięzcy, lub uczestnika związane z przyjęciem nagrody, chyba że zostały spowodowane zaniedbaniem Organizatora, jego pośredników, dystrybutorów lub ich pracowników. Prawa ustawowe przysługujące uczestnikowi pozostają ważne i obowiązujące. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za zgłoszenia konkursowe, które zostały zagubione, błędnie złożone, uszkodzone lub opóźnione podczas ich dostarczania, niezależnie od przyczyny.

14. Media społecznościowe. Uczestnik potwierdza, że konkurs nie jest w żaden sposób sponsorowany, wspierany ani zarządzany, a także w żaden sposób powiązany z platformą społecznościową Facebook. Uczestnik w pełni zwalnia portal Facebook z odpowiedzialności w związku z konkursem.

15. Ogólne postanowienia. (a) Możemy przenieść całość lub część naszych praw na mocy niniejszego regulaminu na osobę trzecią bez uzyskania zgody uczestnika. Uczestnik wyraża zgodę na powyższe z zastrzeżeniem, że takie przeniesienie nie może mieć istotnego negatywnego wpływu na uczestnika. (b) W przypadku podejrzenia naruszenia niniejszego regulaminu, Organizator może, według własnego uznania, wykluczyć uczestnika z uczestnictwa w konkursie. (c) Organizator zastrzega prawo do unieważnienia, zawieszenia, anulowania lub zmiany konkursu, jeżeli wystąpi taka konieczność. (d) Niniejszy regulamin podlega przepisom prawa polskiego, a strony poddają się niewyłącznej jurysdykcji sądów polskich.

16. Pytania? Skontaktuj się z nami, korzystając z adresu support@gog.com, koniecznie z dopiskiem "Konkurs NY Huzaro 09.01.23".
Jakim graczem chcesz być w 2023? Z GOG Dobrym
Jakim graczem chcesz być w 2023?

DRM-Free, zawsze z instalki, na Win 7 lub Linuxa
Plan na 2023 - Niezmiennie IDDQD:

Intensywnie
Dokarmiać
Demony
Qlkami w
D..ę
Jakim chcę być graczem? Graczem, który pomimo ukończonych 30 lat potrafi pogodzić życie zawodowe z kondycją fizyczną i komfortem psychicznym jaki daje świat gamingu, w szczególnosci w tych szalonych czasach.
Chcę być graczem cieszącym się, a nie wściekającym. Graczem, który ma cierpliwość do kombinowania, unikającym spoglądania w poradniki i wszelkie filmiki typu walkthrough. Chcę być graczem, który ogrywa to, co dla mnie dobre, co pokocham i przy czym nie będę się nudził ani na moment, zamiast uparcie dogrywać do końca coś, co już zacząłem nawet, jeśli mi się nie chce – bo na złe gry, jak na złe książki i filmy, czasu tracić zwyczajnie szkoda.
Chcę być graczem, który odkrywa nowe dla siebie gatunki, który nie zamyka się tylko w obrębie rzeczy, do jakich przywykł. Chcę być graczem świadomym. Nieuzależnionym. Chcę być graczem, dla którego gry to odskocznia, rozrywka, forma wytchnienia, poćwiczenia myślenia, refleksu, sprytu, a nie treść życia. Chcę być graczem grami cieszącym się z najbliższymi, który nie zaniedbuje relacji z tymi, których kocha, żeby tylko przejść kolejny poziom.
Chcę być graczem, który ma wiele innych zainteresowań, który wychodzi z domu, spaceruje, który czyta książki i komiksy, ogląda filmy, słucha muzyki, spotyka z ludźmi, obowiązki wypełnia. Graczem, który bardziej niż o sprzęt i gry dba o siebie i bliskich. Otoczenie.
Chcę być graczem, jakim byłem i jestem. Taki właśnie chcę pozostać.
Graczem Ogrywającym Gry ;-)
Czyli chciałbym być graczem, który gra w gry DRM Free i nie martwi się rzadnymi ograniczeniami narzucanymi przez twórców w imie rzekomego zabezpieczenia ich produktu i zysku. A tak naprawdę zysk można osiągnąć pokazując graczom że się im ufa i w ten sposób zarabiając. Takim graczem chciałbym być, który płaci uczciwym twórcom.
Pozdrawiam.
Bycie graczem może oznaczać różne rzeczy dla różnych ludzi. Niektórzy aspirują do bycia profesjonalnymi graczami, rywalizując w turniejach e-sportowych o nagrody pieniężne, inni mogą po prostu cieszyć się graniem w gry jako hobby. Aby zostać profesjonalnym graczem, jest kilka rzeczy, które można zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na sukces.

Po pierwsze, ważne jest, aby ćwiczyć i doskonalić swoje umiejętności w grze lub grach, w których chce sié rywalizować. Oznacza to konsekwentne granie i ulepszanie mechaniki i strategii gry. Można także oglądać filmy profesjonalnych graczy i próbować uczyć się na ich technikach i podejmowaniu decyzji.

Po drugie, można spróbować zbudować kanal z duza iloscia obserwujących na platformach streamingowych, takich jak Twitch lub YouTube. Streaming rozgrywki może pomóc w nawiązywaniu kontaktów z innymi graczami i budowaniu społeczności wokół gier. Wraz ze wzrostem liczby obserwujących możns zarabiać na swoich transmisjach poprzez darowizny, sponsoring i reklamy.

Po trzecie, można szukać okazji do rywalizacji w lokalnych i internetowych turniejach. To da szansę sprawdzenia swoich umiejętności w starciu z innymi graczami i zyskania rozgłosu. Niektóre z większych turniejów mają nawet duże pule nagród

Trzeba pamietać,że bycie profesjonalnym graczem to bardzo trudna i wymagająca rywalizacji dziedzina, która wymaga dużo praktyki i poświęcenia, dlatego ważne jest, aby znaleźć równowagę i cieszyć się tym hobby
Obecny rok jest dla mnie wyjątkowy pod względem gameing-owy. W końcu zakończyłem budowę mojego PC-eta którego małymi kroczkami kompletowałem od długiego czasu. Nadszedł czas który spędzał mi sen z powiek od lat najmłodszych. W 2023 roku mogę się nazwać pełnoprawnym graczem cieszącym się płynną rozgrywką w dużych FPS-ach oraz ostrej niczym żarty prowadzącego teleturniej grafice. Czasy w których wymagania Minimalne były standardem dobiegły końca.

Strzeż się listo gier odkładanych na lepsze czasy, gdyż one właśnie nastały!
Jeśli chodzi o pytanie dotyczące tego, jakim chciałbym być graczem w 2023 roku, odpowiedziałbym, że chciałbym być graczem, który jest skupiony na rozwoju swoich umiejętności i ciągłym ulepszaniu swojej gry. Chciałbym pracować nad swoją taktyką, wiedzą dotyczącą gry i komunikacją z innymi graczami. Chciałbym również być graczem, który jest przyjazny i pomocny dla innych, a także skoncentrowany na dobrej zabawie.

Jednocześnie byłbym graczem, który będzie dążył do rywalizacji na najwyższym poziomie, zdobywając pierwsze miejsca i zdobywając uznanie zarówno od swoich kolegów z drużyny, jak i przeciwników.
Jakim graczem chciałbym być w 2023 roku? Dobrym graczem. Ale co to oznacza? Czy gracz gający codziennie po kilka godzin jest lepszy od tego, który gra godzinę na tydzień czy mniej? Pewnie jest lepszy w grach, ale to nie znaczy, że jest lepszym graczem. Dobry gracz to taki, który czerpie przyjemność z gry, który może się czasem frustruje, ale nie odreagowuje tego na innych, który potrafi przezwyciężać może czasowe znużenie grą aby dotrwać do końca i poczuć satysfakcję zwycięstwa (lub porzucić grę, gdy nie znajduje sensu dalej w nią brnąć). Gracz który nie gra z musu czy obowiązku ale dla przyjemności. I graczem który potrafi sprawić aby gający z nim odczuwali podobną przyjemność. Bez względu na to, jak są dobrzy w daną grę. By też byli dobrymi graczami. Takim chcę być graczem i nie tylko w tym roku.
Chciałbym być graczem lepszym niż w roku ubiegłym. Być zarówno perfekcjonistą jak i tym graczem, który popełnia błędy, by ponownie móc się na nich uczyć. Być niewidzialnym dla przeciwników, ale i bardzo widocznym dla swoich towarzyszy. Być nieskażony nutą łaskawości, wyrafinowany, i skuteczny do bólu, w tym co robię i zamierzam robić, ale też taką personą, która jak trzeba przejawia dozę empatii i zrozumienia z jednoczesną chęcią niesienia pomocy. Czy dobry gracz odczuwa emocje? Myślę, że tak, strach, złość, radość nie jest są mu obce, ale czy konieczne? To wszystko definiuje nas jako człowieka, wiemy,że jesteśmy komuś potrzebni, ale jednocześnie ktoś nas potrzebuje. Więc nie starajmy się być lepszym graczem, starajmy się, być lepszym sobą. Ja taki chcę właśnie być!
Gotowym oddać
Obie nerki aby znów
Grać godzinami
Aktywnym, zbilansowanym i przedewszystkim Legalnym :)