It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Eksploruj zwariowaną galaktykę wypełnioną po brzegi oryginalną historią i masą zawartości. Subverse teraz we wczesnym dostępie na GOG.COM!

UWAGA: Prace nad grą wciąż trwają. Sprawdź dokument z najczęściej zadawanymi pytaniami aby dowiedzieć się więcej o grach pozostających w produkcji i odwiedź forum, aby uzyskać więcej informacji i pozostać w kontakcie ze społecznością.

Kochasz gry tak, jak my? Zapisz się do naszego newslettera, by otrzymywać nowości, powiadomienia o premierach oraz wyjątkowe zniżki. Przejdź do sekcji „Prywatność i ustawienia” na swoim koncie GOG, aby dołączyć już teraz!
Sarafan: A gdyby było dużą czcionką, to byś pewnie napisał, że chcą zachęcić do kupna podkreślając fakt, że te gry są dla dorosłych? ;)
Nie, to się po prostu ładnie wpisało w Twoją teorię standardów.
Lexor: Nie, to się po prostu ładnie wpisało w Twoją teorię standardów.
Nie bardzo rozumiem. Jaką moją teorię standardów? Cały temat newslettera (czyli coś, co widzi się na samym początku, nawet bez wchodzenia do maila) został poświęcony faktowi, że gry są dla dorosłych. Nawet gdyby nie było żadnego ostrzeżenia poza tym tematem, uważam, że byłoby to wystarczające. Gdyby ostrzeżenie zostało jeszcze wyszczególnione dodatkowo migającym tekstem (różowym?), to można byłoby skierować pod jego adresem zarzut, że ma zachęcić osoby niepełnoletnie do zakupu na zasadzie kuszącego "zakazanego owocu". O to mi chodziło w mojej uwadze skierowanej pod Twoim adresem.
Post edited October 26, 2021 by Sarafan
Sarafan: Nie bardzo rozumiem. Jaką moją teorię standardów?
Napisałeś w pierwszym poście. Potrafią zauważalnie zachęcić do zakupu, ale już nie wystarczająco zauważalnie ostrzec.
Post edited October 27, 2021 by Lexor
Patryczeks: Na ogólnym rzeczywiście dyskusja wrze. Nie posiadam ani nie grałem dotychczas w Subverse. Piszę dlatego, że od dawna nie jestem w stanie pojąć tego, że ludzkie ciało i seksualność jest tematem tabu. W czym nagość czy erotyka jest zła lub w czym to komuś może zaszkodzić? Przecięcie mieczem człowieka w pół jest ok, ale obraz ludzkiego nagiego ciała czy seksu już nie? Erotyka jest moim zdaniem jak najbardziej w porządku. Poza tym zapominamy o najważniejszej kwestii: jest to gra dla dorosłych, pegi 18. A osoba dorosła ma prawo patrzyć na treści o charakterze erotycznym. A w razie gdy komuś dana gra się nie podoba i wydaje się w jego oczach niemoralna, to nie powinno to wcale wpływać na dostępność gry na danej platformie/w danym sklepie. Nie podoba się, to nie kupuj, nie patrz, nie zwracaj na to uwagi. Tolerancja, szacunek dla drugiego człowieka. Tyle się o tym mówi. Dla kogoś taka produkcja może być po prostu super i z miłą chęcią na dany tytuł z zawartością erotyczną sobie popatrzy i w niego zagra. I tyle. Aż tyle.
Uważam, na GOG jest jak najbardziej miejsce dla takich gier jak Subverse. Moim zdaniem powinny znajdować się tu gry dla każdego, co za tym idzie również gry o charakterze erotycznym. Co do Subverse tytuł moim zdaniem jest ok. Co prawda jeszcze nie grałem, ale podobno jest jakaś fabuła, gameplay wydaje się całkiem w porządku. Do tego co nieco pikanterii. Chętnie spróbuję, ale czy będę wielkim fanem to nie wiem.
Możecie się ze mną nie zgadzać co do mojej opinii. W każdym razie rozumiem i szanuję. Pozdrawiam serdecznie
Gra jest fajna, trochę trudna. A kobiety.. :}
Chciałem odpisać bo bardzo mi się podobało co napisałaś/eś; bardzo elegantnie!
Do miksera z dzbankiem (jug blender) wsypać szklankę mrożonych malin*
wlać 100ml słodkiej śmietany i 100ml dobrego mleka i trochę dobrego miodu
miksować na krem (wcześniej zamknąć mikser)
otworzyć i sprawdzić czy są lody? tak-->gotowe ; nie--->jeszcze mrożonych owoców*

Efektem jest coś bliskiego do orgazmu ale blender robi dużo hałasu
Mikser najlepiej czyścić miksując wodę z imbirem/cytryną/limonką.

// zmoderowane przez Framboos.
Post edited October 28, 2021 by user deleted
psychosopher: Do miksera z dzbankiem (jug blender) wsypać szklankę mrożonych malin*
wlać 100ml słodkiej śmietany i 100ml dobrego mleka i trochę dobrego miodu
miksować na krem (wcześniej zamknąć mikser)
otworzyć i sprawdzić czy są lody? tak-->gotowe ; nie--->jeszcze mrożonych owoców*

Efektem jest coś bliskiego do orgazmu ale blender robi dużo hałasu
Mikser najlepiej czyścić miksując wodę z imbirem/cytryną/limonką.
W zasadzie mogli by zrobic' gre, w roli glownej Kobiete,
ps. sorki za bledy, nie mam polskiej klawiatury na tym.

[Zmoderowane przez Sarafana]
Post edited October 29, 2021 by Sarafan
Sarafan: ...
Mógłbyś coś zrobić / poprosić o zrobienie porządku z "NEWS: coś tam <b>coś tam</b>"?
Fatalnie to wygląda. Na angielskim forum nie ma z tym takich problemów.
Post edited October 27, 2021 by Lexor
Lexor: Mógłbyś coś zrobić / poprosić o zrobienie porządku z "NEWS: coś tam <b>coś tam</b>"?
Fatalnie to wygląda. Na angielskim forum nie ma z tym takich problemów.
Zespół GOG-a jest świadomy, że nie wygląda to estetycznie. Na szybko niewiele da się jednak z tym zrobić. Też chciałbym, żeby wszystko zaczęło działać idealnie, ale serwis ma niestety swoje wady i niedoskonałości.
Sarafan: Zespół GOG-a jest świadomy, że nie wygląda to estetycznie. Na szybko niewiele da się jednak z tym zrobić.
Widzę, że nazwa tego tematu została już poprawiona, co z innymi?
psychosopher: // zmoderowane przez Framboos.
Istny HORROR
psychosopher: // zmoderowane przez Framboos.
Leuu: Istny HORROR
Uch, chyba podpadł tą dedykacją. Ale uwaga, wersja "uncut" pozostała w cytacie niżej.
ssling: ...
Ciii, bo się wyda.
ssling: Uch, chyba podpadł tą dedykacją. Ale uwaga, wersja "uncut" pozostała w cytacie niżej.
Dzięki za zwrócenie na to uwagi. :)
za co ta moderacja Sarafan!?
Wyjas'nij prosze,!

Okropna Cenzura!!

ps. Mialem zamiar kupic gre dzisiaj ale za to co zrobiles Wielki Panie; kosztowales GOG.com i developera pieniedzy.
Post edited October 30, 2021 by novumZ
novumZ: za co ta moderacja Sarafan!?
Wyjas'nij prosze,!

Okropna Cenzura!!

ps. Mialem zamiar kupic gre dzisiaj ale za to co zrobiles Wielki Panie; kosztowales GOG.com i developera pieniedzy.
Po pierwsze, wyedytowałem wyłącznie cytat z kolegi psychosophera, który naruszał nasz regulamin. Po drugie, nie dyskutujemy publicznie na temat moderacji. Jeśli masz jakieś pytania lub uwagi, to prosiłbym o przesłanie ich poprzez wiadomość prywatną.