It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Gamedec - cyberpunkowa gra RPG - już dostępna na GOG.COM.

Jesteś prywatnym detektywem, twoim zadaniem jest tropienie zbrodni popełnianych w wirtualnych światach. Jakie decyzje podejmiesz w świecie, w którym niewolnictwo dzieci jest grą F2P, a morderstwo w wyniku klanowej kłótni, codziennością. Kim staniesz się w XXII wieku?

Trop przestępców. Bogatych, zepsutych biznesmenów, matki, które chcą lepszego życia dla swoich dzieci, lub korporacje z planami przepisania ludzkości na nowo. Czy działają samotnie, czy też są tylko marionetkami? Co oznacza dla ciebie lub dla nich "szczęśliwe zakończenie"? Każda decyzja, którą podejmujesz, kształtuje świat gry i osobowość twojej postaci. Niektóre decyzje będą wydawały się słuszne, a inne pociągną za sobą nieoczekiwane konsekwencje. Gra nieustannie dostosowuje się do twoich wyborów i nigdy cię nie osądza - tylko ty możesz to zrobić.

Zgarnij Gamedec na GOG.COM 10% taniej do 23 września 2021, do godz. 18:00.

Chcesz od razu przejść do rozwiązywania spraw? To świetnie, bo twórcy Gamedeca przygotowali dla Ciebie specjalne materiały szkoleniowe zawierające wszystkie informacje niezbędne do uzyskania potrzebnych kwalifikacji!

Kochasz gry tak, jak my? Zapisz się do naszego newslettera, by otrzymywać nowości, powiadomienia o premierach oraz wyjątkowe zniżki. Przejdź do sekcji „Prywatność i ustawienia” na swoim koncie GOG, aby dołączyć już teraz!
Jest Gamedec :)

Twórczość Sapkowskiego - Wiedźmin;
książki Przybyłka - Gamedec.

Korci mnie, by wrzucić temat: byłoby fajnie, gdyby pojawiła się gra na podstawie... Jakiej polskiej literatury fantastycznej?

Od razu myślę o Januszu Zajdlu: przygodowa dystopia "Paradyzja" i cyberpunkowy "Limes inferior" :)
Post edited September 16, 2021 by KillingMoon
KillingMoon: Korci mnie, by wrzucić temat: byłoby fajnie, gdyby pojawiła się gra na podstawie... Jakiej polskiej literatury fantastycznej?
Powstaje np. The Invincible na podstawie twórczości Lema. :)
KillingMoon: Korci mnie, by wrzucić temat: byłoby fajnie, gdyby pojawiła się gra na podstawie... Jakiej polskiej literatury fantastycznej?
Sarafan: Powstaje np. The Invincible na podstawie twórczości Lema. :)
Jestem za :)
Dla zainteresowanych, niestety nie jest najlepiej:

https://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=14525
https://www.pcgamer.com/uk/gamedec-review/

Gra cierpi na syndrom niewykorzystanego potencjału. Okazuje się, że CP2077 pomimo swoich błędów, okazał się lepszym cyberpunkiem od Gamedeca. Oczywiście to dwie zupełnie różne gry, ale z tego samego gatunku. I tak zakupię, ale dopiero na jakiejś solidnej wyprzedaży.
Sarafan: Dla zainteresowanych, niestety nie jest najlepiej:

https://www.gry-online.pl/S020.asp?ID=14525
https://www.pcgamer.com/uk/gamedec-review/

Gra cierpi na syndrom niewykorzystanego potencjału. Okazuje się, że CP2077 pomimo swoich błędów, okazał się lepszym cyberpunkiem od Gamedeca. Oczywiście to dwie zupełnie różne gry, ale z tego samego gatunku. I tak zakupię, ale dopiero na jakiejś solidnej wyprzedaży.
Coś w rodzaju: pełen zapał, świetny początek, a po połowie kończą się pomysły i trzeba kończyć produkcję?

Jednak w obu recenzjach są rzeczy mocno pozytywne, więc ustawię się w kolejce do wyprzedaży (solidnej),
o ile wcześniej posiądę Win 10, którego nie chcę...
Sarafan: Powstaje np. The Invincible na podstawie twórczości Lema. :)
Szkoda, że są opóźnienia w realizacji.

https://www.thegamer.com/stanislaw-lem-inspired-invincible-funding-delayed-2022/
KillingMoon: Szkoda, że są opóźnienia w realizacji.

https://www.thegamer.com/stanislaw-lem-inspired-invincible-funding-delayed-2022/
Standard w przypadku większości produkcji. Starward Industries to bardzo małe 12 osobowe studio, więc nic dziwnego, że potrzebują czasu.
Nie powiem, ten Gamedec bardziej mnie zaintrygował i kusi niż CP2077 :D
Ciekaw jestem, na ile bazuje fabularnie na książkach, a na ile to tylko wykorzystanie uniwersum. Mam słabość do produktów inspirowanych literaturą, bo czasem oznacza to lepszą warstwę fabularną a ja cenię dobre historie. Czekam na recenzje.
ciemnogrodzianin: Nie powiem, ten Gamedec bardziej mnie zaintrygował i kusi niż CP2077 :D
Ciekaw jestem, na ile bazuje fabularnie na książkach, a na ile to tylko wykorzystanie uniwersum. Mam słabość do produktów inspirowanych literaturą, bo czasem oznacza to lepszą warstwę fabularną a ja cenię dobre historie. Czekam na recenzje.
Recenzje dziennikarzy już są, ale rozumiem, że czekasz na recenzje graczy. :) Z tych prasowych wynika, że gra ma swoje wady i jest bardzo krótka, jak na RPG. GOL twierdzi, że pierwsza połowa jest bardzo dobra fabularnie, a później niestety poziom spada, ale to może być kwestia gustu i tego, jak produkcja trafia do indywidualnych upodobań gracza. Przykładowo Torment: Tides of Numenera było przez wielu mocno krytykowane, a mi bardzo przypadło do gustu. Możliwe, że Gamedekiem jest podobnie. Z racji długości gry jednak, nie jestem skory dać za nią więcej niż 50 zł. Poczekam na solidne obniżki. Na razie mam RPG-ów pod dostatkiem. :)
KillingMoon: Szkoda, że są opóźnienia w realizacji.

Sarafan: Standard w przypadku większości produkcji. Starward Industries to bardzo małe 12 osobowe studio, więc nic dziwnego, że potrzebują czasu.
To prawda, ale smaka już mi narobili (dziękuję za informację, nie wiedziałem o tym projekcie:), a będę musiał czekać do 2022 ;)
ciemnogrodzianin: Nie powiem, ten Gamedec bardziej mnie zaintrygował i kusi niż CP2077 :D
Sarafan: Recenzje dziennikarzy już są, ale rozumiem, że czekasz na recenzje graczy. :) Z tych prasowych wynika, że gra ma swoje wady i jest bardzo krótka, jak na RPG. GOL twierdzi, że pierwsza połowa jest bardzo dobra fabularnie, a później niestety poziom spada, ale to może być kwestia gustu i tego, jak produkcja trafia do indywidualnych upodobań gracza. Przykładowo Torment: Tides of Numenera było przez wielu mocno krytykowane, a mi bardzo przypadło do gustu. Możliwe, że Gamedekiem jest podobnie. Z racji długości gry jednak, nie jestem skory dać za nią więcej niż 50 zł. Poczekam na solidne obniżki. Na razie mam RPG-ów pod dostatkiem. :)
Czekałem na tę grę, a teraz z ciekawością poczekam na recenzje graczy. I tak jej nabycie najskuteczniej blokuje mi brak Win 10 i niechęć do tego systemu ;)
Post edited September 19, 2021 by KillingMoon
Używając Wine pod Linuxem można ustawić, którą wersję Windows chcemy udawać. Na tym opieram swoje przekonanie, że ja być może żadnego Windowsa nie będę potrzebował ;)
ciemnogrodzianin: Używając Wine pod Linuxem można ustawić, którą wersję Windows chcemy udawać. Na tym opieram swoje przekonanie, że ja być może żadnego Windowsa nie będę potrzebował ;)
Może jak będę szykował się na zakup sprzętu do pracy, powinienem pomyśleć o dwóch systemach, jednym na Linuxa.
Czy to prawda, że pod Linuxem da się odpalić stare programy na Win, niekompatybilne teraz dla systemów 64-bitowych?
KillingMoon: Czy to prawda, że pod Linuxem da się odpalić stare programy na Win, niekompatybilne teraz dla systemów 64-bitowych?
Wine obsługuje zarówno 64 jak 32 bity. Ale to nie znaczy, że wszystko będzie działać.
KillingMoon: Czy to prawda, że pod Linuxem da się odpalić stare programy na Win, niekompatybilne teraz dla systemów 64-bitowych?
ssling: Wine obsługuje zarówno 64 jak 32 bity. Ale to nie znaczy, że wszystko będzie działać.
Dzięki. Odrzucenie przez obecnie używany komputer programów 32 bitów nieźle mi skasowało możliwość sięgania do starych zasobów :(
W końcu coś z tym powinienem zrobić, a nie wyciągać starego notebooka, który ledwo ciągnie Worda...