ciemnogrodzianin: O, dzięki za info!
Nie wiem, czy się skusić – coraz droższe, coraz mniej mam czasu a jakoś mnie to CDA Retro nie porywa...
Wkleję tematy z publicystyki, może jednak się skusisz ;)
Polskie gry 2023 – Aleksy Uchański podsumowuje zeszły rok
W co warto zagrać? – nowe gry retro poleca Smuggler
Krótka historia Mortal Kombat – Maciej Bachorski przybliża historię pierwszego Mortala i kontrowersje, jakie wzbudzała ta bijatyka
Wysokie loty Microsoft Flight Simulator – od początków (starszych niż myślicie!) po współczesność
Nieoczekiwane korzyści z bycia dziadersem – felieton Bartłomieja Nagórskiego
Game over, man! – dokończenie tekstu Smugglera o wielkim kryzysie branży gier wideo w 1983 roku
Krótko o ekranach ładowania – Bartłomiej Nagórski przypomina, jak gry próbowały umilić graczom długi czas oczekiwania na załadowanie się
GTA. Serce Ameryki – DaeL analizuje słynny cykl gier, twierdząc, że jest to satyra na rozmaite amerykańskie fobie i mity, z „od zera do milionera” na czele
Cyfrowa subkultura – Bartosz Dramczyk wprowadzi was w tajniki tzw. sceny komputerowej lub jeśli wolicie – demosceny.
Gambler. Miesięcznik elektronicznych szulerów – o jego historii opowiada Marek Czajor, twórca portalu „Zapach papieru” poświęconego polskim pismom komputerowym
Ucz się z Lucasem – czyli o wzlocie i upadku studia Lucas Learning
PS2: simply the best – o tym, jak powstała i podbiła świat konsola PlayStation 2, opowiada Smuggler
Prawie jak na CRT – DaeL pokaże wam, jak uzyskać na monitorach LCD obraz zbliżony do tego, który pamiętacie z czasów kineskopów
Amstrad CPC – laurkę z okazji 40. urodzin tego całkiem popularnego w Polsce ośmiobitowca napisał Bartłomiej Kluska