Magazyn Przekrój Klienta:
Chciałbym sobie zaprenumerować wszystkie trzy, ale nie wiem czy mi starczy kasy
https://sklep.cdaction.pl/shop/prenumerata-premium-cd-action/
papierowa opcja premium reklamowana jest z darmową grą Majesty HD i zniżkami na gog.com ... o! to tutaj.
przesyłka 13zł na cały świat (Polska gratis) (ale 4 wydania na rok!? żeby chociaż grube były xD) to 238zł za 4 numery papierowe z przesyłką + retro#3 gratis i kolekcjonerska okładka, faktycznie 59.50 z przesyłką za numer + gratisy (lub 46.50 w Polsce)
jest też
https://sklep.cdaction.pl/shop/prenumerata-premium-ewydan-cd-action/ 80zł (z dostępem do numerów retro, ale już bez retro#3 za to z ebookiem ale bez darmowej gry i zniżki na gog.com i bez papieru za to natychmiast, ale na tableta 9`` (broń mnie Boże na telefon [oczy i głowa a tablet/reader robi różnicę]) i wychodzi 20zł za numer i potencjalnie mogę przeznaczyć 39.5 na gry (czyli 13zł miesięcznie a mój budżet miesięczny to 100 dlatego trudno mi kupić gry powyżej 50zł)... ale ja też lubię te gazety, szczególnie że po przeczytaniu zawsze przekazywałem dalej, sam też pożyczałem i wszyscy czytali wszystko a pełniaki to połowa źródła gier w jakie grałem w latach 99-06 później
kilka ponownie kupiłem na allegra, póki co to lecę na te wypasioną wersję ze zniżkami na gry, wierzę że są jakieś bo będę musiał rodzinie tłumaczyć czemu użyję 2,5 miesięcznego budżetu na roczną prenumeratę ale to jeszcze jakoś wychodzi, gdyby mi zależało na samym papierze to wziąłbym niepremium za 188zł (-50zł) hmmm mam już grę Majesty HD ale jeszcze nie grałem, real-time!, wstyd. Ale ciekawe co to za zniżki i niespodzianki...aaaaa... i umysł oszalał z wyboru...
Spokojnie, to tylko prenumerata gazety...tzn jednej... jeszcze dwie aktywne... Pixela nie czytałem bo wyjechałem w 2006 :D...ale po nitce do kłębka
https://shop.pixel-magazine.com/ no proszę! obie gazety na jednej stronie, jeszcze może wspólna wysyłka ?
"Szczególnej uwadze polecamy najkorzystniejszą cenową subskrypcję roczną obu naszych pism: Pixela i PSX Extreme. Każdy prenumerator przy wyborze łączonej prenumeraty otrzyma w prezencie nasze najświeższe wydawnictwo specjalne: Action Replay (format pdf). To 108 stron, na które składa się 212032 literek, cyferek i spacji przepełnionych soczystym retro, w podziale na wspomnienia, strefę 8-bitową, strefę Atari STE/TT/Falcon, strefę Amiga 500/1200/CD32 oraz strefę PC. " w morde jeża... głaskać, poważnie? :D a jak to....deal ekskluzywny 279zł! dla osób mieszkających w Polsce, dobrze Wam tak...razem :D mogę sobie oba zamówić osobno... i pewnie bez Action replay.
PSX Extreme 12 numerów z wysyłką, pdf gratis, 199zł czyli 16,58zł numer (poza Polską)
PIXEL 11 Numerów z wysyłką, pdf gratis, 299zł czyli 27,18zł numer (j.w.)
lub
PIXEL 11 Numerów pdf, 99zł czyli 9zł numer
PSX Extreme 12 numerów pdf, 69zł czyli 5,75zł numer
To jakbym chciał wszystkie trzy... to muszę ..to nie mogę ich zaprenumerować... w tym samym momencie.
Wszystkie te trzy gazety dobrze się uzupełniają zawartością i stylem.
subiektywna decyzja: Będą szybciej niż w kioskach, przez cały rok za 248zł i psiknę sobie tableta czymś co przypomina zapach z drukarni.
...na miejscu (że w Polsce czyli) to po miesięczniki chodziłbym do kiosku/księgarni tak jak tutaj czasem, bo to część interesowania się czymś a po drodze niebo widać... ale...czy nie można sobie zaprenumerować z gratisami...do tej miłej pani w kiosku... taka opcja prosi się o oficjalne rozpatrzenie
albo nie! jedną chce papierową dobra? dzięki! XD