It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Jak sami dobrze wiecie, nasz Winter Sale trwa w najlepsze! Ponad 4500 tytułów przecenionych aż do -90%, super gry w prezencie, specjalne kolekcje, ekstra premiery i… konkursy!

No właśnie, wraz z Huzaro przygotowaliśmy dla Was konkurs z niesamowitymi nagrodami z okazji Winter Sale! Prezenty już rozpakowane, ale nie było wśród nich sprzętu dla prawdziwego gracza? Nie martwcie się, nasz konkurs jest na to doskonałym rozwiązaniem! Oto, co możecie wygrać na dobry początek Nowego Roku:

Zestaw Ranger 6.0 Blue + rocket 4.0 + shot 3.0 + pakiet gier od GOG
Klawiatura Gamingowa Huzaro Rocket 4.0 + pakiet gier od GOG
Podkładka Gamingowa Huzaro Pixel 3.0 XL + pakiet gier od GOG

Chcielibyście przytulić jedną z tych nagród? Wystarczy, że w komentarzu pod tym postem lub na Forum GOG odpowiecie nam na jedno, proste pytanie:

Do której zimowej krainy z gry chcesz wybrać się podczas tegorocznego GOG Winter Sale i dlaczego?

Nagrodzimy 3 najbardziej kreatywne odpowiedzi, na które czekamy tylko do 4 stycznia 2023, do północy! Regulamin znajdziecie w pierwszym komentarzu na Forum. Powodzenia!
Post edited December 28, 2022 by sysia_GOG
GOG team jak dał niemały temat do przemyśleń.. I tak mnie wzięło.

Podczas swojej przygody z grami, trafiłem na wiele takich krain, w których człowiek chciałbym się znaleźć przynajmniej na chwilę.

Od Diablo 2 (miasto barbarzyńców), po Frostpunka, aż do Horizon Zero Dawn (część z Frozen Wild). Każda z tych zimowy, czy wręcz lodowych krain zachwyca na swój sposób.

Ja jednak wybrałbym trochę nieszablonowo. Swoją przygodę chciał odbyć w krainie Metro Exodus. Chętnie zabrałbym ze sobą rodzinę i bliskich znajomych. Zdziwieni?

Powody ku temu mam co najmniej dwa.

Pierwszy z nich to fakt, że bardzo zaintrygowała mnie sama koncepcja świata przedstawiona w pierwowzorze serii, a mianowicie Metro 2033. Czytając książkę zastanawiałem się jakby to było żyć w takich warunkach. Jak ludzie mogli sobie na to pozwolić i doprowadzić do takiego stanu? Czy da się tu przeżyć? Jak wyglądają codzienne trudy i bolączki. Jakie mamy wyzwania? Gra Metro 2033 pozwala graczowi przeżyć tę wizję świata.

Dla mnie jednak dużo ciekawsza była trzeci część serii - Exodus. Tutaj mamy pomieszanie walki w kanałach, metrze, podziemiach, a także zimny, lodowych krajobrazów, ogromne ilości śniegu. Do teraz mam ciarki na plecach kiedy przypominam sobie chodzenie po tym śniegu, walkę czy to z ludźmi czy stworami, zimno którego doświadczał nasz bohater i jego towarzysze. Wrrrrr…

Teraz zdziwieni możecie zapytać, dlaczego więc człowieku chcesz tam iść i jeszcze brać ze sobą bliskich Ci ludzi?

Drugim powodem jest właśnie chęć skosztowania innego życia. Sam zatracam się i przestaje doceniać to co mam. To co dali mi i nam nasi przodkowie. Całą drogę jaką musieliśmy przejść jako ludzie aby żyć w warunkach jakich teraz żyjemy. Jestem świadom także, że wielu ludzi na świecie nadal nie ma tego komfortu.

Chciałbym aby taka “gra zespołowa” pomogła mi i moim bliskim zbudować lepszy charakter. Pomogła rozwinąć zmysł przetrwania, nauczyć nas lepszej współpracy, zauważyć drugą osobę i docenić, że jest z nami. Zrozumieć, że dzięki innym ludziom możemy osiągnąć bardzo wiele, a nie tylko traktować ich jako zbędny element na naszej codziennej drodze.

Chciałbym aby każdy zrozumiał, że ich problem braku internetu, czy też przysłowiowego WIFI przez godzinę to nie problem. Fakt, że kierowca Ubera przyjechał 5 min później wynika z korków, a nie jego złej woli. Zimna dostawa ulubionego fast foodu to nie koniec świata, bo złożyło się na nią wiele czynników, a nie leniwy charakter ciężko pracującego kuriera. Te wszystkie “lajki” na insta czy fejsbuku (albo ich brak) - nie wnoszą nic, nie mają żadnej wartości. Jak to zawsze mawiała moja mama - “Jeden problem to nie problem, sto problemów to jest problem”. Choć w realiach Metro Exodus, chyba traci ono trochę sens.

Takie zimowe dwutygodniowe ferie na sterydach. W sam raz na nowy rok 2023. Aby ten rok był lepszy. Mniej narzekania, więcej skupienia, pracy, życzliwości i rozwagi. Niech wydarzenia w tej książce i grze nas nigdy nie dosięgną. Pracą u podstaw chcę zbudować tę lepszą przyszłość…

Przede wszystkim zdrowego ale i pomyślnego roku 2023 :)
Osobiście nie przepadam za zimą gdyż nie lubię jak jest imno, a w zimie zazwycaj jest zimno.
Jednak jak już miałbym wybierać to podczas tego rocznego GOG Winter Sale chiałbym się udać na mroźne równiny śnieżnej palnety Hoth. Dlaczego? Bo to jest lodowowa planeta gdzie zima trwa zawsze i to taka prawdziwa zima ze śniegiem i mrozem, a nie deszczem, błotem i szarugą wiecznej jeseini jak u nas. Wiem, że mróz i zimno, ale czy w zimie to nie powinno tak właśnie być? No i na Hoth można pojeździć na Tautantach, a jak się zrobi bardzo zimno, można Tautanta rozpruć i ogrzać się dzięki jego gorączym wnętrznościom, choć do tego procesu najbardzij przydatny jest miecz świetlny, o ile się takowy posiada. Można też samemu stać się ofiarą lodowego potwora Wampy, z tym że tu również pomocny może okazać się miecz świetlny. No i trzeba jedynie pamiętać żeby na czas oddalić się na z góry upatrzone pozycje gdyby nagle pojawili się przedstawiciele Galaktycznego Imperium ze swoją reprezentatywną grupą uderzeniową Blizzard.
Cóż pomarzyć można. bo przecież po coś nam tą wyobraźnię dano. :-)
Post edited January 04, 2023 by DraugdinLord
Jest dużo gier o tematyce Zimowej Krainy Czarów. Jednak chyba najbardziej oddana w grze zima to moim zdaniem GTA V online. Rzucanie śnieżkami w przechodniów, policjantów też, co daje radochę. Ośnieżone ulice i samochody wpadające w poślizg. Przebrania mikołajów i padający śnieg. Mega jest wtedy zabawa. Czekam na VI część, ale to może być 'za 100' lat.

Conarium to też niejako gra ze śniegiem w tle. Świszczący wiatr i kiepska widoczność plus śnieg. Człowiek ma wrażenie, że zaraz zamarznie na śmierć. Jednak to jest typowy horror Lovecrafta. Aż się człowiekowi zimno robi jak się gra.
sysia_GOG: 1 miesjce - Zestaw Huzaro (Krzesło gamingowe Ranger 6.0 Blue + klawiatura rocket 4.0 + mysz gamingowa shot 3.0) + pakiet gier od GOG
Z ciekawości sprawdziłem co to za krzesło i.... rekomendowany wzrost: 100 - 160 cm

źródło: https://www.huzaro.pl/pl/p/Fotel-Gamingowy-dla-dziecka-HUZARO-RANGER-6.0-Blue/237

Faktycznie, opis nie kłamie, to jest sprzęt dla dzieci. Będzie coś dla dorosłych? :)

BTW:
sysia_GOG: Aby wziąć udział w konkursie, w chwili zgłoszenia uczestnik musi mieć ukończone 18 lat.
Zakładam więc, że wszyscy biorący udział w konkursie to pewnie rodzice / starsze rodzeństwo? :D
Post edited January 04, 2023 by Lexor
Hu-hu-ha, zima nie jest taka zła.
Podczas tegorocznego GOG Winter Sale chciałbym przenieść się do mroźnego Tybetu niczym Lara Croft w grze Tomb Raider: Legenda. Na samą myśl o zapierających dech w piersiach widokach z dachu świata przechodzą mnie ciarki. Perspektywa spaceru wąskimi ścieżkami nad krawędzią przepaści budzi jeszcze większe emocje.
Nie należy zapomnieć, że gdzieś tam, w starożytnym grobowcu, ukryty jest legendarny artefakt, czekający na szczęśliwego znalazcę. Mógłbym być nim właśnie ja, zawstydzając słynną Panią archeolog.
Widziałem dziesiątki zimowych krain w grach, wiele z nich miało wyjątkowy klimat i zapadło mi w pamięć do końca życia, ale tylko jedna była naprawdę magiczna i potrafiła dokonać czegoś niewyobrażalnego dla śmiertelników. Chodzi oczywiście o mroźne góry Kazachstanu, które sprawiły, że Lara założyła na siebie pasujący do pogody strój. Do momentu zagrania w tę część Grobowcowego Łupieżcy serce krajało mi się za każdym razem, gdy widziałem skąpo ubrane bohaterki marznące na śniegu, w niskich temperaturach albo deszczu. Wyobraźcie sobie tylko, ile Apapów, Gripexów i innych eliksirów leczniczych musiały brać, żeby wyzdrowieć po czymś takim. Piszę to z perspektywy osoby która dość łatwo się przeziębia, więc dosłownie zachwycił mnie moment, w którym zobaczyłem Larę w ciepłej, gustownej kurtce i długich spodniach. Wprawdzie mogłaby jeszcze mieć czapkę, ale nie śmiem już prosić o więcej, gdy twórcy aż tak się postarali. Do tej pory wierzę, że w zimowej lokacji w Kazachstanie z Tomb Raider: Legend mogą spełnić się wszelkie marzenia, jeśli dokonał się tam taki cud!
...
Post edited December 22, 2023 by leo987
leo987: Zapytam tak nieśmiało, czy wyniki tego konkursu to będą jeszcze w tym 2023 roku, czy może w następnym?

4. Czas trwania i zakończenie konkursu. Konkurs rozpoczyna się dnia 28.12.2022 o godzinie 13:00 i trwa do dnia 04.01.2023, do godziny 23:59 CET włącznie („Data Zakończenia”).

7. Warunki otrzymania nagrody. Nagrody nie podlegają negocjacji, wymianie, przeniesieniu ani zastąpieniu wypłatą gotówki. Zwycięzcy zostaną ogłoszeni w formie odpowiedzi w wątku konkursowym na forum w ciągu maksymalnie 7 dni roboczych od Daty Zakończenia (niezależnie od tego czy wysłali swoje zgłoszenie na forum, czy pod postem na Facebooku). Zwycięzcy biorący udział w konkursie poprzez zgłoszenie na forum GOG, otrzymają nagrodę za pomocą wiadomości prywatnej na GOG.COM. W przypadku gdy zwycięzca wysłał swoje zgłoszenie pod postem konkursowym na Facebooku - zwycięzcy zostaną również oznaczeni w komentarzu pod postem z prośbą o samodzielne wysłanie do nas wiadomości prywatnej na Facebooku. Kod na pakiet gier będzie ważny do użycia przez miesiąc od momentu wysłania nagrody. Aby odebrać nagrodę, musisz posiadać bezpłatne konto GOG i zaakceptować Umowę Użytkownika GOG oraz podać niezbędne dane do przekazania nagrody fizycznej. Jeżeli zwycięzca nie skontaktuje się z Organizatorem w terminie, nie dostarczy wymaganych danych lub odmówi przyjęcia Nagrody, Organizator zachowuje prawo do przekazania takiej Nagrody innemu Uczestnikowi lub nieprzyznania danej Nagrody żadnej z osób.

Dzisiaj mamy 16.01.2023, a więc 12 dzień od zakończenia konkursu.
Świetnie, że fragment został podkreślony. Siódmy dzień roboczy przypada... właśnie dzisiaj :)
sysia_GOG: Świetnie, że fragment został podkreślony. Siódmy dzień roboczy przypada... właśnie dzisiaj :)
W sumie racja, ale tam też jest napisane "maksymalnie", a nie że 7 dnia roboczego. :D
sysia_GOG: Świetnie, że fragment został podkreślony. Siódmy dzień roboczy przypada... właśnie dzisiaj :)
Lexor: W sumie racja, ale tam też jest napisane "maksymalnie", a nie że 7 dnia roboczego. :D
Co w żaden sposób nie zmienia tego, że termin nie został przekroczony.
Lexor: W sumie racja, ale tam też jest napisane "maksymalnie", a nie że 7 dnia roboczego. :D
sysia_GOG: Co w żaden sposób nie zmienia tego, że termin nie został przekroczony.
Dlatego przyznałem rację, co w żaden sposób nie zmienia tego, że przedłużacie ile tylko możecie. :D

PS. Tym bardziej, że lepiej zamyka się służbowe sprawy "pod koniec tygodnia", bo w poniedziałek zwykle ludzie dopiero nabierają rozpędu "na cały tydzień" i dużo rzeczy im się "nie chce" albo robią je wolniej. ;)
Post edited January 16, 2023 by Lexor
Serdecznie dziękujemy za udział w konkursie. Poniżej prezentujemy wyniki:

1 miejsce - (Facebook) Marcin O.
2 miejsce - (Facebook) Marcin W.
3 miejsce - KillingMoon

Gratulujemy wszystkim uczestnikom, gdyż poziom prac był niewiarygodnie wysoki.
Standardowo, zgłosimy się w sprawie nagrody w wiadomości prywatnej :)
Gratulacje dla zdobywców I i II miejsca,
słowa najwyższego uznania dla wszystkich uczestników:
zgadzam się z opinią, że poziom wpisów był bardzo wysoki :)
Gratulacje dla zwycięzców, szczególnie dla KillingMoon'a, jako reprezentanta forumowej społeczności :⁠-⁠)
Post edited January 19, 2023 by pawel-t
Szkoda, że nie ma oddzielnych kompletów nagród dla Facebooka i Forum.

Nie widziałem wpisów na Facebooku, na pewno są świetne, ale widzę
i porównuję wpisy na Forum i żal mi, że tylko ja się załapałem na podium,
gdy jest tu tyle świetnych pomysłów i tekstów...