It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Eksperymentuj wraz z Agentem 47 i zostań mistrzem skrytobójców. HITMAN - Edycja Gry Roku już dostępny na GOG.COM. Zgarnij grę 70% taniej do 29 września 2021, do godz. 15:00.

Przygotuj się na jeszcze więcej wyzwań! Wszystkie gry z serii Hitman dostępne na GOG.COM są teraz dostępne ze zniżką 75%. Promocja trwa do 29 września 2021, do godz. 15:00.

Kochasz gry tak, jak my? Zapisz się do naszego newslettera, by otrzymywać nowości, powiadomienia o premierach oraz wyjątkowe zniżki. Przejdź do sekcji „Prywatność i ustawienia” na swoim koncie GOG, aby dołączyć już teraz!
goliat17: Co do Hitman Goty warto zaznaczyć, że podstawową zawartość można opalić offiline. Co do dodatkowej zawartości, jak cele, które się zmieniają to już wymaga połączenia z siecią.

Ale to moim zdanie pretensje są nieuzasadnione, bo to jakby miał pretensje o to, że żeby pograć w sieci muszę mieć dostęp do Internetu. Niektórzy mają żal o to, że refundowali Cyberpunka 2077, a zdziwieni potem, że gra im znika z konta.
Chyba bym nie kupował mobilki z cotygodniowymi i codziennymi wyzwaniami przez Internet ;) Jeśli jednak rozumiem opisy z forum i recenzji, bardziej chodzi o odblokowywanie nowych broni (w tym snajperskiej) i lokacji startowych, a to chyba mogłoby się znaleźć bez łączenia z siecią w wersji GOTY. Bo jest dla mnie zrozumiałe, że bez Internetu nie ma np. osiągnięć, rankingów w porównaniu do innych graczy itp.
Z drugiej strony, nawet tak proste gry jak postflashowe Rusty Lake Paradise mają parcie do połączenia z Internetem, na które im nie pozwalam (z domową stroną Rusty Lake jak się wydaje).

Co do refundacji Cyberpunk 2077, to nie mogę aż uwierzyć, że to nie jakaś urban legend... :)
Post edited September 30, 2021 by KillingMoon
Należy także pamiętać, że jest bardziej prawdopodobne, że ktoś napisze coś w Internecie, kiedy jest niezadowolony, niż kiedy wszystko gra. Często to bardzo głośna mniejszość robi duże zamieszanie (słusznie, albo i niesłusznie) i tak jest prawdopodobnie w przypadku Hitmana. Na forum GOG-a udziela się najbardziej radykalny odłam przeciwników DRM-ów, którzy nie uznają żadnych kompromisów. Dla niektórych z nich nawet multiplayer poprzez Galaxy jest niedopuszczalny i lepiej, żeby go w ogóle nie było, niż ma wymagać klienta. Oczywiście taki pogląd także trzeba uszanować, ale to popadanie w skrajność, które zaburza proporcje wypowiedzi na forum. Gdyby chcieć całą sprawę oceniać wyłącznie poprzez wypowiedzi na forum, to można byłoby odnieść wrażenie, że cały świat odwrócił się od GOG-a. :)
Post edited September 30, 2021 by Sarafan
KillingMoon: ....
Leuu: Ciekawe czym GOG będzie rywalizować ze Steamem jeżeli zaczną pojawiać się tutaj gry DRM...
Obsługą...?
Sarafan: Należy także pamiętać, że jest bardziej prawdopodobne, że ktoś napisze coś w Internecie, kiedy jest niezadowolony, niż kiedy wszystko gra. Często to bardzo głośna mniejszość robi duże zamieszanie (słusznie, albo i niesłusznie) i tak jest prawdopodobnie w przypadku Hitmana. Na forum GOG-a udziela się najbardziej radykalny odłam przeciwników DRM-ów, którzy nie uznają żadnych kompromisów. Dla niektórych z nich nawet multiplayer poprzez Galaxy jest niedopuszczalny i lepiej, żeby go w ogóle nie było, niż ma wymagać klienta. Oczywiście taki pogląd także trzeba uszanować, ale to popadanie w skrajność, które zaburza proporcje wypowiedzi na forum. Gdyby chcieć całą sprawę oceniać wyłącznie poprzez wypowiedzi na forum, to można byłoby odnieść wrażenie, że cały świat odwrócił się od GOG-a. :)
Sądząc po życzeniach urodzinowych tak nie jest :)

Powtórzę się: fajnie, że jest Galaxy i opcja gry kooperacyjnej, ja po prostu wybieram instalki i cieszę się, że są obie opcje. Wybór jest dobry.

Motyw "głośnej mniejszości" był podnoszony (nie pamiętam, przez kogo) na samym początku. Ja zestawiam go z wynikami sprzedaży, które o tyle poznaję, o ile to odzwierciedla ranking bestsellerów. Po paru dniach bezdyskusyjnego triumfu H. spadł niżej (ale nie wypadł) poza 10. Teraz na czele Blood Omen :))) - co może znaczyć, że to jest krew z krwi GOG-a i duch jego użytkowników albo znaczyć tylko tyle, że na tej liście ruch następuje szybko, a sposób rankingowania być może preferuje nowości. I przecież - oczywiście - skończyła się promocja H.

Aktualizacja: na koniec 30.09.2021 jest w okolicach 30 miejsca.
Post edited October 01, 2021 by KillingMoon
cenzura
Post edited April 07, 2022 by Leuu
KillingMoon: Obsługą...?
Leuu: To znaczy czym?
A nie lubią nas i nie są mili? :)
cenzura
KillingMoon: ...
Leuu: Zapewne można by dorzucić jakiś pakiet wyzwań offline (...szczelam, nie wiem na czym to polega. możliwe, że to tylko ślepak)
Wątpię. Kto by teraz majstrował w grze sprzed 5 lat.
cenzura
KillingMoon: A nie lubią nas i nie są mili? :)
Leuu: Że Steam nie lubi i jest niemiły?
(z obsługą raczej nie miałem do czynienia, ani na Steamie ani na GOGu)
KillingMoon:
Leuu:
Na Steamie nie kupuję, to nie wiem ;)
A tu, jak dwa razy miałem problem i zwróciłem się o pomoc, to szybko i kulturalnie odpowiedzieli.
Raz pomogło i mogłem zmienić język gry na polski, mimo że nie było takiej opcji w menu. Drugi rozwiązałem inaczej niż w odpowiedzi, ale nie była to wina GOG-a.

A Forumowa rozrywka: Co to za gra? - nie było to miłe? :)
Post edited October 01, 2021 by KillingMoon
cenzura
KillingMoon: ...
Leuu: No widzisz, a jak ludzie piszą swoje opinie na temat oferowanej gry z DRM, to są one usuwane i w odpowiedzi dostają informację, że maja prawo zwrotu gry :P

KillingMoon: A Forumowa rozrywka: Co to za gra? - nie było to miłe? :)
Leuu: Na Steamie też są fora (nie śledzę zbyt uważnie) do tego grupy, warsztat, ryneczek...poza tym chodziło mi raczej o rywalizację w stylu, paczka HB (Hitman GOTY + Hitman 2 GOLD, +Aragami + Echo + ... za 46zł) vs Hitman GOTY za 76zł
A ja wziąłem Blood Omen. Steam chyba tego nie ma? ;)
A co do zestawów. Płacę więcej, ale mogę pobrać instalkę (oby nie tylko na razie).

Może to subiektywne i wynikające z braku znajomości S., ale chyba na GOG-u jest więcej indyków, które bardziej mnie interesują od wielu AAA. A przynajmniej sprawdzając ceny na GG Deals wiedziałem już parę razy sytuację, gdy zniżkowa cena indyka na GOG-u przebijała cenę zniżki u innych.

O! A Blade Runner? Wystarczy sprawdzić na innych platformach, sprawdzić cenę w GG Deals... ;)
cenzura
Leuu: No widzisz, a jak ludzie piszą swoje opinie na temat oferowanej gry z DRM, to są one usuwane i w odpowiedzi dostają informację, że maja prawo zwrotu gry :P
Żeby być ścisłym, usuwane są tylko te recenzje, które naruszają regulamin. Na stronie gry wciąż jest masę negatywnych recenzji, których nikt nie rusza.
cenzura
Leuu: chętnie poznałbym przykłady takiego naruszenia
Ja też.