It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Eksperymentuj wraz z Agentem 47 i zostań mistrzem skrytobójców. HITMAN - Edycja Gry Roku już dostępny na GOG.COM. Zgarnij grę 70% taniej do 29 września 2021, do godz. 15:00.

Przygotuj się na jeszcze więcej wyzwań! Wszystkie gry z serii Hitman dostępne na GOG.COM są teraz dostępne ze zniżką 75%. Promocja trwa do 29 września 2021, do godz. 15:00.

Kochasz gry tak, jak my? Zapisz się do naszego newslettera, by otrzymywać nowości, powiadomienia o premierach oraz wyjątkowe zniżki. Przejdź do sekcji „Prywatność i ustawienia” na swoim koncie GOG, aby dołączyć już teraz!
Sarafan:
Leuu: Natomiast "przyglądamy się, sprawa w toku, w ciągu najbliższych tygodni się wyjaśni" mówią tyle co nic. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że GOG nie wziął pod uwagę takich reakcji. Moim zdaniem to "informowanie o sprawie" wygląda po prostu jak olewanie klientów.
Nie psujmy urodzinowej imprezy :)
Wyjaśnienia przyjdą w odpowiednim momencie...
cenzura
Post edited April 07, 2022 by Leuu
cenzura
KillingMoon: Że się powtórzę... ;)

Myślę, że głos ten rozbrzmi, ale nieprędko...
Leuu: Nie twierdzę, że ma to być od razu jakiś szczegółowy raport.
A tak, to przykładowo mogą sobie przez te nadchodzące tygodnie obserwować co się stanie, po czym "łaskawie" oznajmić odpowiednią wersję wydarzeń (zależną od sytuacji)....i jak wówczas mam się dowiedzieć prawdy :P
Bo teraz widzimy jakby w ciemnym zwierciadle, niejasno;
wtedy zaś twarzą w twarz, wpisem we wpis:
Teraz poznajemy po części, przez milczenie;
Wtedy zaś poznamy tak, jak będzie oznajmione.
Tak więc trwają PR, oczekiwanie i GOG,
ale z nich GOG jest największy.
cenzura
KillingMoon: Nie psujmy urodzinowej imprezy :)
Leuu: Może to ta 13
:))
KillingMoon: Nie psujmy urodzinowej imprezy :)
Leuu: Może to ta 13
Trudny wiek. Dziecięce bunty.
Post edited September 30, 2021 by KillingMoon
Leuu: Mnie to wszystko jedno kto te informacje zapoda :)

Natomiast "przyglądamy się, sprawa w toku, w ciągu najbliższych tygodni się wyjaśni" mówią tyle co nic. Jakoś nie potrafię sobie wyobrazić, że GOG nie wziął pod uwagę takich reakcji. Moim zdaniem to "informowanie o sprawie" wygląda po prostu jak olewanie klientów.
Nie sądzę, że jest to olewanie. Po prostu nie wszystkie informacje są jawne i podejrzewam, że stąd taki skromny komentarz. Sprawa może być skomplikowana np. z powodu podpisania stosownych umów i teraz trzeba kombinować, co z tym dalej zrobić. Nie uważam, że jest to gra na przeczekanie. Wszyscy wiemy, jaki był odzew społeczności na wypuszczenie Hitrmana w tej formie. Wątpię, żeby całość ucichła w najbliższym czasie.
Leuu:
Sarafan: Nie sądzę, że jest to olewanie. Po prostu nie wszystkie informacje są jawne i podejrzewam, że stąd taki skromny komentarz. Sprawa może być skomplikowana np. z powodu podpisania stosownych umów i teraz trzeba kombinować, co z tym dalej zrobić. Nie uważam, że jest to gra na przeczekanie. Wszyscy wiemy, jaki był odzew społeczności na wypuszczenie Hitrmana w tej formie. Wątpię, żeby całość ucichła w najbliższym czasie.
Przekonujące i wiarygodne. W sumie, kto by tak sobie psuł urodziny ;)

A) myślę, że zawarte umowy mogą krępować GOG-a
i
B) poczekać z wyjaśnieniami, aż opadnie fala, też jest zalecane
cenzura
cenzura
Leuu: A jak uważasz (oczywiście nie mając żadnych informacji w tym temacie, tak od strony klienta nieświadomego co to się stanęło), czy "oburzenie" jest słuszne...
(W sensie: wleciał HITMAN GOTY online/kastrat47 offline-->nikt nic nie wie--->o wy łajdaki ;)
Moim zdaniem GOG powinien być na to przygotowany.
Sądzę, że chcąc pozyskiwać nowe tytuły, GOG może być zmuszony do pójścia na pewne kompromisy. Duża część Hitmana jest dostępna offline, ale rozumiem, że system progresu wymagający połączenia internetowego budzi niezadowolenie. Myślę, że jego skala jest jednak nieco zaskakująca. Nie wiem, jak ta kwestia zostanie ostatecznie rozwiązana, ale sądzę, że dalsze działania będzie cechować duża ostrożność. Osobiście nie widzę żadnych powodów do bojkotu serwisu, jak to niektórzy na forum ogólnym deklarują. Nawet jeśli uznamy, że Hitman rzeczywiście posiada DRM, to w ofercie jest kilka tysięcy pozycji, które tych DRM-ów nie posiadają i ciągle będą do tego grona dołączać kolejne, jak chociażby wczoraj legendarny Blood Omen.
Post edited September 30, 2021 by Sarafan
Co do Hitman Goty warto zaznaczyć, że podstawową zawartość można opalić offiline. Co do dodatkowej zawartości, jak cele, które się zmieniają to już wymaga połączenia z siecią.

Ale to moim zdanie pretensje są nieuzasadnione, bo to jakby miał pretensje o to, że żeby pograć w sieci muszę mieć dostęp do Internetu. Niektórzy mają żal o to, że refundowali Cyberpunka 2077, a zdziwieni potem, że gra im znika z konta.
cenzura
Leuu:
Sarafan: (...) Nie wiem, jak ta kwestia zostanie ostatecznie rozwiązana, ale sądzę, że dalsze działania będzie cechować duża ostrożność. (...)
Wnioski na przyszłość czy nie wkładanie ręki do klatki z userami przez miesiąc?
Oczywiście, pierwsze nie wyklucza drugiego.

Trudno mi bojkotować moją jedyną platformę z grami, zwłaszcza że nie interesuje mnie Hitman, a listę życzeń mam sporą, ale bardzo interesuje mnie jej przyszłość. I tak jak to napisał Ciemnogrodzianin, też czuję smutek, że to, co się dzieje może być zwiastunem pożegnania z opcją instalek i gier off-line. Wolę myśleć, że hit 13-tych urodzin to wypadek przy pracy, a nie pierwsza fala nadchodzącej przyszłości.
I że po prostu chcieli extra hiciora dla graczy, ale tak nie do końca wyszło. I że to da do myślenia czytającym raporty.
cenzura