It seems that you're using an outdated browser. Some things may not work as they should (or don't work at all).
We suggest you upgrade newer and better browser like: Chrome, Firefox, Internet Explorer or Opera

Eksperymentuj wraz z Agentem 47 i zostań mistrzem skrytobójców. HITMAN - Edycja Gry Roku już dostępny na GOG.COM. Zgarnij grę 70% taniej do 29 września 2021, do godz. 15:00.

Przygotuj się na jeszcze więcej wyzwań! Wszystkie gry z serii Hitman dostępne na GOG.COM są teraz dostępne ze zniżką 75%. Promocja trwa do 29 września 2021, do godz. 15:00.

Kochasz gry tak, jak my? Zapisz się do naszego newslettera, by otrzymywać nowości, powiadomienia o premierach oraz wyjątkowe zniżki. Przejdź do sekcji „Prywatność i ustawienia” na swoim koncie GOG, aby dołączyć już teraz!
cenzura
Post edited April 07, 2022 by Leuu
Leuu:
PoNgO: Na szczęście mogę filtrować opinie wyświetlając tylko te od zweryfikowanych posiadaczy. Nigdy nie twierdziłem, że mam z tym problem. To GOG ma problem, bo stworzył system, który aż prosi się o nadużycia. I to nadużycia z obu stron, bo po bombie ze strony użytkowników nastąpiła cenzura ze strony sklepu. Kasowanie recenzji budzi niesmak. DRM w grze również, ale to oddzielne problemy i oddzielne są ich rozwiązania. Rozwiązanie problemu DRM jest tak proste, że nie wymaga pisania o tym – wystarczy nie sprzedawać gier z DRM. Problem z systemem recenzji jest bardziej złożony i dlatego zaproponowałem sposób jego poprawienia, by nie trzeba było już nigdy usuwać recenzji.
Może warto stworzyć odrębny wątek poświęcony temu zagadnieniu?

Rozdzielenie tej kwestii od tematu Hitmana i DRM na tym etapie sprawiłoby, że stałoby się to czytelne i nie nakładałyby się dwa różne problemy w dyskusji. Myślę, że to wyeliminowałoby pewne zamieszanie, biorące się z - nomen omen - mieszania powiązanych ze sobą, ale co do swej istoty odmiennych zagadnień.
cenzura
PoNgO:
PoNgO: Nie zgadzać się z kimś to jedno, ale ignorowanie argumentów sprawia przykrość. Proszę o zastanowienie się czy na pewno dobrze mnie rozumiecie. Mimo wszystko rozmowa była pouczająca i kulturalna, co doceniam.
Ze swej strony też chciałbym podziękować za bardzo ciekawy, dobrze i precyzyjnie argumentowany oraz niezwykle kulturalny głos w dyskusji :)

Niemniej - może źle to odebrałem - ale nie mogę utożsamić szacunku dla dyskutanta i jego argumentów ze zgodzeniem się z nimi. Owszem, owe argumenty sprawiły, że z innej, przez nie otwartej perspektywy, mogłem spojrzeć na poruszane tu kwestie. Sam zresztą wspominałem, że patrzę nie tylko na dyskusję, ale choćby miejsce gry na H. na liście sprzedażowej. Jestem w stanie także pomyśleć, że te pieniądze - jak ze sprzedaży narkotyków czy broni przez jakichś powstańców walczących o wolność - pomogą GOGowi finansować działalność i dostarczać nowe gry bez DRM.

Tym niemniej nasuwa mi się analogia do lat 80. i sytuacji, gdy ulubiona punkowa kapela "sprzedaje się" za pieniądze, co tak ładnie nazywa się komercjalizacją muzyki alternatywnej albo buntu (można pod to pewnie podstawić także rap).

F**k DRM vs No Future i Punk's Not Dead
Post edited September 29, 2021 by KillingMoon
KillingMoon: Może warto stworzyć odrębny wątek poświęcony temu zagadnieniu?
Leuu: Też tak myślałem, nawet o tym wspominałem ;), ale później pomyślałem, że tu i tak niewiele się dzieje.
Co nie znaczy, że nie może się coś zadziać ;) Oddaję honor pierwszeństwa tego pomysłu w toczącej się dyskusji. :)
Leuu: Jestem naiwny i nadal czekam na wyjaśnienia od GOGa :)
Myślę, że głos ten rozbrzmi, ale nieprędko. Nie podgrzewać emocji, rozładować sytuację wzburzenia...
Post edited September 29, 2021 by KillingMoon
cenzura
cenzura
cenzura
Leuu: Pytanie do "moderacji", macie jakiś zakaz (odgórny/wewnętrzny) udzielania się w tym temacie? -tak z ciekawości pytam. Zdaję sobie sprawę z tego pytania (z sytuacji, w której zostało zadane) i niekoniecznie oczekuję odpowiedzi :)
Rozumiem, że to m.in. ja jestem wywołany do tablicy. ;) Nie, nie ma żadnego zakazu dla moderatorów odnośnie wypowiadania się na ten temat. Nie jestem pracownikiem GOG-a, więc nie mam żadnych ograniczeń odnośnie udzielania się w tym, bądź innych tematach. Czasami wypowiedzi community moderatorów mogą być przez niektórych błędnie odbierane jako oficjalne stanowisko GOG-a, dlatego staram się zachować lekką ostrożność w wypowiadaniu się na różne tematy. Ale to wszystko. :)
cenzura
Leuu: To właśnie bym zaliczył do tych "wewnętrznych" (w znaczeniu twoje, nie wewnątrz firmy- takie małe doprecyzowanie), wolisz być ostrożny. Po prostu tak dziwnie jak jest tyle postów i brak moderatorów (nie żebym specjalnie narzekał, bez urazy :P ale w takim temacie ich właśnie wyczekuję :)
Ale przecież nic strasznego się tu nie dzieje. Juha nie tryska, flaki nie latają... Co moderatorzy mają tu do roboty? :) Na ogólnym jest dużo gorzej pod tym względem, zapewniam... :P Zresztą z community moderatorów jako jedyny znam język polski, więc co najwyżej ja mogę tu zglądać (plus oczywiście pracownicy GOG-a odpowiedzialni za moderację forum). :D
cenzura
Leuu: Co mają do roboty...jakieś oficjalne informacje w sprawie wykastrowanego Hitmana by się przydały.
Zdaje się, że mylisz tutaj community moderatorów z pracownikami GOG-a odpowiedzialnymi za moderację. Albo to ja niepotrzebnie zareagowałem, bo to nie ja jestem adresatem Twojego przywoływania. :) W każdym razie oficjalny komunikat głosi, że sprawa jest w toku. Dzisiaj został on powtórzony: https://www.gog.com/forum/general/release_hitman_game_of_the_year_edition_11093/post1570/?staff=yes. Potrzeba będzie trochę cierpliwości. :)
cenzura
Że się powtórzę... ;)

Myślę, że głos ten rozbrzmi, ale nieprędko...