ciemnogrodzianin: Hm, jeden widzi pazerność, inny indyka, któremu w brzuchu burczy ;)
Widziałem recenzje i wziąłem poprawkę na przewijający się tam wątek DLC. Szkoda mi się zrobiło devów w sumie, bo przecież nikt nikogo do zakupu tego DLC nie zmusza a ja trochę łapię, że mogli się znaleźć chwilowo w niekomfortowej sytuacji, w której potrzebujesz trochę kasy na ostatniej prostej a dogrzebałeś się do dna garnka i tym samym pojawia się ryzyko dla projektu jako całości. Oceny z tego powodu wydawały mi się bardzo niesprawiedliwe. Ale ok, może jest też ziarno prawdy w tym, co piszesz/sugerujesz.
Właściwie to współczułem twórcom, że tak ich downowali za DLC, które powinno nazywać się Supporter Pack i było by wtedy bez kłopotu. Cenę na zniżce uznałem za bardzo przyzwoitą jak za taką produkcję i pomyślałem, że jak zobaczyli, że tak dobrą premierę ma gra, to postanowili odrobić straty (może zaniżyli przez złe oceny w Internecie cenę startową?).
Zobaczy się, jak będą postępować dalej - co nie zmienia faktu, że gra jest na liście życzeń :)
Niemniej. Bardziej podoba mi się postępowanie AtomTeam - twórców ATOM RPG i Trudograd: ceny potężnie rozbudowanych i dopracowanych gier w ok. 50 zł; wspomagają się DLC, ale po wydaniu gry i przeważnie nazywa się to Supporter Pack ;)
Niemniej nie należy nikogo sądzić, by nie być osądzonym :) Życzę więc ekipie Encased uczciwych zarobków i dopracowania gry do fazy GOTY albo Final - żeby wtedy można było ją po zniżce w pełni gotową nabyć.
A co do wątku, to jestem pewien, że wielu użytkowników jest wdzięcznych za tę robotę :)) Pozdrawiam!